۱۳۸۹ اسفند ۱۷, سه‌شنبه

afghanska mat

Bolaanee (purjolök och / eller potatis fyllda fickor)

Ingredienser

    
* Egg Roll wrappers
    
* 4 eller 5 medelstora potatisar eller purjolök
    
* Salt efter smak
    
* Olja för stekning

 
Obs: Om du har mycket tid eller har ett stort stekyta som en slät grillpanna kan du göra en mycket stor bolaanee, men eftersom de flesta människor inte kommer jag inte ta med hur man gör degen från scratch. Om du verkligen är intresserad så mejla mig så skickar jag dig receptet. Som en stor och lätt substitut använda ett paket av wrappers ägg rulle och 1small skål med 1 / 4 kopp vatten för att täta bolaanee. Instruktioner
Rengör och koka potatisen tills de är mycket mjuka och låt dem svalna. Skala potatisen och salt medan mosa dem med en POTATISSTÖT eller gaffel. Ta omslaget ägg rulle och fyll den 1 1 / 2 tsk potatis och placera den i mitten av omslag, och smidig ner i centrum. Med fingret, doppa den i skålen med vatten och låta vattnet rinna runt kanterna av ägget rulla omslaget. Ta slutet av omslaget och fäst den i den andra änden diagonalt från den. Nyp ihop omslaget hela vägen runt och bolaanee bildar en triangel. Inte över eller under fylla mitten, och göra flera innan du börjar steka eftersom när oljan blir varm har du svårt att laga mat dem och göra dem på samma gång. Stek tills de är gyllenbruna ~ 3 minuter på båda sidor. Tappa av överflödig olja när du lyfter bolaanee och placera dem på en tallrik med flera hushållspapper under dem bidra till att undanröja överflödig olja. Servera med chutney eller som förrätt.
av Christi Qazi / 5 jun 2007

هیچ نظری موجود نیست: