Challow (vitt ris)
Ingredienser
* 2 1 / 2 koppar basmatiris
* 1 / 4 av en kopp matolja
* 11 / 2 msk kummin hela (efter smak)
* 1 msk salt
* 11 / 2 msk kardemumma (finmalen)
* 6 koppar vatten
Instruktioner
Värm ugnen till 350
Ca 30 minuter innan du vill starta tillagningen placera riset i en stor skål och fyll på med kallt vatten. Skrubba alla risgryn och noga dränera vattnet. Upprepa 3 gånger eller tills det kalla vattnet är klart. Efter sista sköljningen, fyll skålen över nivån på riset med kallt vatten och låt det sitta i minst 30 minuter. I en stor ugnsfast djup skål med tättslutande lock, tillsätt vatten och strö vattnet lätt med salt. Koka upp vatten till en rullande koka, och sedan dränera vattnet från riset och lägg i kokande vatten. Rör alla riset en gång och sedan låta den komma tillbaka till en koka eller ca 7 minuter eller tills riset är mjukt när du biter på en bit.
Töm ut vattnet från riset i en sil och i ett separat glas, ta 1 / 4 av en kopp varmt vatten och lös upp 1 msk salt i vattnet. Lägg 1 / 4 av vegetabilisk olja till varmt vatten och salt och blanda väl. Lägg till denna blandning till alla av riset i en fram och tillbaka tills den övre av riset är täckt. Nästa tillsätt kardemumma och spiskummin i riset. Med ett brett platt spatel blanda detta i riset genom att lyfta ett avsnitt och skaka ris tillbaka i kastrullen. Upprepa tills hela pannan av ris blandas och täckt med olja (det kommer att se lätt glänsande) och kryddor är spridda över hela ris.
Pile över riset i en kulle i mitten och med baksidan av spatel, i en cirkel mönster göra 5 "hål" för ventilation i högen (fyra runt cirkeln och en i mitten av den). Placera locket på grytan och ställ in i ugnen i 30 minuter. Efter 30 minuter stäng av ugnen och låt stå i 20-30 minuter för att låta riset inrättas. När du går att tjäna riset första separata den genom att ta en portion och skaka tillbaka i kastrullen, upprepa tills alla riset är separerade.
av Christi Qazi / 22 maj 2007
Ingredienser
* 2 1 / 2 koppar basmatiris
* 1 / 4 av en kopp matolja
* 11 / 2 msk kummin hela (efter smak)
* 1 msk salt
* 11 / 2 msk kardemumma (finmalen)
* 6 koppar vatten
Instruktioner
Värm ugnen till 350
Ca 30 minuter innan du vill starta tillagningen placera riset i en stor skål och fyll på med kallt vatten. Skrubba alla risgryn och noga dränera vattnet. Upprepa 3 gånger eller tills det kalla vattnet är klart. Efter sista sköljningen, fyll skålen över nivån på riset med kallt vatten och låt det sitta i minst 30 minuter. I en stor ugnsfast djup skål med tättslutande lock, tillsätt vatten och strö vattnet lätt med salt. Koka upp vatten till en rullande koka, och sedan dränera vattnet från riset och lägg i kokande vatten. Rör alla riset en gång och sedan låta den komma tillbaka till en koka eller ca 7 minuter eller tills riset är mjukt när du biter på en bit.
Töm ut vattnet från riset i en sil och i ett separat glas, ta 1 / 4 av en kopp varmt vatten och lös upp 1 msk salt i vattnet. Lägg 1 / 4 av vegetabilisk olja till varmt vatten och salt och blanda väl. Lägg till denna blandning till alla av riset i en fram och tillbaka tills den övre av riset är täckt. Nästa tillsätt kardemumma och spiskummin i riset. Med ett brett platt spatel blanda detta i riset genom att lyfta ett avsnitt och skaka ris tillbaka i kastrullen. Upprepa tills hela pannan av ris blandas och täckt med olja (det kommer att se lätt glänsande) och kryddor är spridda över hela ris.
Pile över riset i en kulle i mitten och med baksidan av spatel, i en cirkel mönster göra 5 "hål" för ventilation i högen (fyra runt cirkeln och en i mitten av den). Placera locket på grytan och ställ in i ugnen i 30 minuter. Efter 30 minuter stäng av ugnen och låt stå i 20-30 minuter för att låta riset inrättas. När du går att tjäna riset första separata den genom att ta en portion och skaka tillbaka i kastrullen, upprepa tills alla riset är separerade.
av Christi Qazi / 22 maj 2007
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر