۱۳۸۹ اسفند ۱۷, سه‌شنبه

Sabzi (spenat)

Sabzi (spenat)
Ingredienser

     * Olja
     * Grön lök
     * Vitlök
     * Cilantro
     * torkad dill



     * Spenat
     * Paprika
     * Spiskummin
     * Koriander
     * Kyckling smak buljongpulver

Instruktioner

I en medelstor kastrull, lägg 3 msk olja i stekpannan och slå på den medelvärme. Tvätta och finhacka 2 knippen salladslök. Hacka alla utom den lilla hår som fibrer slutet, och lägg i oljan. Låt värme tills löken är genomskinlig, tillsätt sedan 1 msk finhackad vitlök och låt fräsa i ca 2-3 minuter. Finhacka 2 knippen koriander (bröts endast mycket stjälkända, den bruna delar) och lägg i grytan. När koriander Wilts lite, tillsätt fryst spenat. Efter 5 minuter, vänd att alla spenat är inte längre frusen. Tillsätt 1 kopp vatten för att stoppa stekning. Tillsätt 1 / 2 tsk paprikapulver, 1 1 / 2 msk malda koriander, tillsätt 2 msk spiskummin och 2 msk koriander och blanda i spenaten. Lägg till 2 stora nypor torkad dill, gnid in händerna för att frigöra väsen och lägg i grytan. Slutligen tillsätt 1 msk kyckling smak buljongpulver i stället för salt. Rör om tills det mesta av vattnet har avdunstat av och spenat är genomstekt.

av Christi Qazi / 18 maj 2007

هیچ نظری موجود نیست: