Kishmish Panir (Ost med russin)
Ingredienser
* 1 liter mjölk
* Vit vinäger
* Cheesecloth
* 1 låda svart kärnfria russin
Instruktioner
I en stor cupola, tillsätt en liten mängd vatten till knappt täcka botten av pannan. ADD1 gallon regelbundet hela fet mjölk till potten och koka upp. Omrörning hjälper botten inte bränna och mjölk att koka snabbare. Lämna aldrig apparaten obevakad.
Eftersom mjölken börjar ånga, ta ca 1 / 4 dl vinäger och lägg den bredvid kaminen. När mjölken börjar stiga i stekpanna, tillsätt vinäger i ett cirkulärt mönster. Ta pannan bort av värmen. Ta en hålslev och börja hjälpa ostmassa och vassle separat (del människor gillar att lätt salt osten, om du vill, lägga till två goda nypor salt på denna punkt).
Efter ca 5 minuter bör du ha en bra mängd separation. I diskhon och över ett durkslag, dubbel vika en cheesecloth och tryck in formen på durkslag. Använda tjocka, nytt kök handskar (det slag som används för att diska), långsamt hälla innehållet i potten i ostduk, när alla ostmassan i gasväv, samla ändarna på cheesecloth tillsammans och twist. Den mycket varma vassle kommer att komma ut och forma ostmassan till en boll. Tryck för att göra det smidigt och runt. Vrid och tryck två eller tre gånger bara och placera cheesecloth på en tallrik i kylskåpet.
Du vill inte att vrida för mycket eller annars osten kommer att bli smulig. När bollen har svalnat, ta ut den ur osten tyg och linda in den i folie tills du är redo att klippa. Skär osten i skivor ner bollen så att du hamnar med tjocka skivor och sedan skär skivor i tärningar. Fyll halvan av plattan med ost och placera russin på andra halvan av plattan och servera. Osten kan pågå 2-3 dagar, något längre om salt lades till.
av Christi Qazi / 22 maj 2007
Ingredienser
* 1 liter mjölk
* Vit vinäger
* Cheesecloth
* 1 låda svart kärnfria russin
Instruktioner
I en stor cupola, tillsätt en liten mängd vatten till knappt täcka botten av pannan. ADD1 gallon regelbundet hela fet mjölk till potten och koka upp. Omrörning hjälper botten inte bränna och mjölk att koka snabbare. Lämna aldrig apparaten obevakad.
Eftersom mjölken börjar ånga, ta ca 1 / 4 dl vinäger och lägg den bredvid kaminen. När mjölken börjar stiga i stekpanna, tillsätt vinäger i ett cirkulärt mönster. Ta pannan bort av värmen. Ta en hålslev och börja hjälpa ostmassa och vassle separat (del människor gillar att lätt salt osten, om du vill, lägga till två goda nypor salt på denna punkt).
Efter ca 5 minuter bör du ha en bra mängd separation. I diskhon och över ett durkslag, dubbel vika en cheesecloth och tryck in formen på durkslag. Använda tjocka, nytt kök handskar (det slag som används för att diska), långsamt hälla innehållet i potten i ostduk, när alla ostmassan i gasväv, samla ändarna på cheesecloth tillsammans och twist. Den mycket varma vassle kommer att komma ut och forma ostmassan till en boll. Tryck för att göra det smidigt och runt. Vrid och tryck två eller tre gånger bara och placera cheesecloth på en tallrik i kylskåpet.
Du vill inte att vrida för mycket eller annars osten kommer att bli smulig. När bollen har svalnat, ta ut den ur osten tyg och linda in den i folie tills du är redo att klippa. Skär osten i skivor ner bollen så att du hamnar med tjocka skivor och sedan skär skivor i tärningar. Fyll halvan av plattan med ost och placera russin på andra halvan av plattan och servera. Osten kan pågå 2-3 dagar, något längre om salt lades till.
av Christi Qazi / 22 maj 2007
Ingredienser
* 1 liter mjölk
* Vit vinäger
* Cheesecloth
* 1 låda svart kärnfria russin
Instruktioner
I en stor cupola, tillsätt en liten mängd vatten till knappt täcka botten av pannan. ADD1 gallon regelbundet hela fet mjölk till potten och koka upp. Omrörning hjälper botten inte bränna och mjölk att koka snabbare. Lämna aldrig apparaten obevakad.
Eftersom mjölken börjar ånga, ta ca 1 / 4 dl vinäger och lägg den bredvid kaminen. När mjölken börjar stiga i stekpanna, tillsätt vinäger i ett cirkulärt mönster. Ta pannan bort av värmen. Ta en hålslev och börja hjälpa ostmassa och vassle separat (del människor gillar att lätt salt osten, om du vill, lägga till två goda nypor salt på denna punkt).
Efter ca 5 minuter bör du ha en bra mängd separation. I diskhon och över ett durkslag, dubbel vika en cheesecloth och tryck in formen på durkslag. Använda tjocka, nytt kök handskar (det slag som används för att diska), långsamt hälla innehållet i potten i ostduk, när alla ostmassan i gasväv, samla ändarna på cheesecloth tillsammans och twist. Den mycket varma vassle kommer att komma ut och forma ostmassan till en boll. Tryck för att göra det smidigt och runt. Vrid och tryck två eller tre gånger bara och placera cheesecloth på en tallrik i kylskåpet.
Du vill inte att vrida för mycket eller annars osten kommer att bli smulig. När bollen har svalnat, ta ut den ur osten tyg och linda in den i folie tills du är redo att klippa. Skär osten i skivor ner bollen så att du hamnar med tjocka skivor och sedan skär skivor i tärningar. Fyll halvan av plattan med ost och placera russin på andra halvan av plattan och servera. Osten kan pågå 2-3 dagar, något längre om salt lades till.
av Christi Qazi / 22 maj 2007
Ingredienser
* 1 liter mjölk
* Vit vinäger
* Cheesecloth
* 1 låda svart kärnfria russin
Instruktioner
I en stor cupola, tillsätt en liten mängd vatten till knappt täcka botten av pannan. ADD1 gallon regelbundet hela fet mjölk till potten och koka upp. Omrörning hjälper botten inte bränna och mjölk att koka snabbare. Lämna aldrig apparaten obevakad.
Eftersom mjölken börjar ånga, ta ca 1 / 4 dl vinäger och lägg den bredvid kaminen. När mjölken börjar stiga i stekpanna, tillsätt vinäger i ett cirkulärt mönster. Ta pannan bort av värmen. Ta en hålslev och börja hjälpa ostmassa och vassle separat (del människor gillar att lätt salt osten, om du vill, lägga till två goda nypor salt på denna punkt).
Efter ca 5 minuter bör du ha en bra mängd separation. I diskhon och över ett durkslag, dubbel vika en cheesecloth och tryck in formen på durkslag. Använda tjocka, nytt kök handskar (det slag som används för att diska), långsamt hälla innehållet i potten i ostduk, när alla ostmassan i gasväv, samla ändarna på cheesecloth tillsammans och twist. Den mycket varma vassle kommer att komma ut och forma ostmassan till en boll. Tryck för att göra det smidigt och runt. Vrid och tryck två eller tre gånger bara och placera cheesecloth på en tallrik i kylskåpet.
Du vill inte att vrida för mycket eller annars osten kommer att bli smulig. När bollen har svalnat, ta ut den ur osten tyg och linda in den i folie tills du är redo att klippa. Skär osten i skivor ner bollen så att du hamnar med tjocka skivor och sedan skär skivor i tärningar. Fyll halvan av plattan med ost och placera russin på andra halvan av plattan och servera. Osten kan pågå 2-3 dagar, något längre om salt lades till.
av Christi Qazi / 22 maj 2007
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر