۱۳۸۹ اسفند ۱۷, سه‌شنبه

Kofta Challow

Kofta Challow Ingredienser För Kofta

    
* £ 1 lamm eller nötkött som är malet
    
* 1 medelstor lök, finhackad
    
* 1 msk finhackad vitlök
    
* 1 ägg (hela)
    
* 3 tsk malen koriander frön
    
* 1 msk (efter smak) av kyckling smak buljongpulver i stället för salt
    
* 1 / 2 tsk svartpeppar
    
* 1 näve färsk koriander, fint
För Korma

    
* Tillräckligt med olja för att fylla bottenyta pannan
    
* 2 medium lök finhackad
    
* 1 msk tomatpuré
    
* 1 msk kyckling smak buljongpulver i stället för salt
    
* 2 tsk paprikapulver
    
* 3 tsk spiskummin
    
* 3 tsk koriander pulver
Instruktioner
I ett glas skål, kombinera alla ingredienserna och blanda ihop dem mycket väl. Det är viktigt att blanda ihop allting väl så att köttbullarna blir mycket mjukt. Forma bollar ca 2 inches tjock och göra dem så runda som möjligt. Ställ sedan in köttet åt sidan medan du gör Korma sås.
För Korma såsen Värm oljan i en stor kastrull (köttbullarna inte ska vidröra varandra i pannan om möjligt). Fräs löken tills de blir rödbruna, men INTE bränna dem. I en separat skål tillsätt 2 dl vatten och tillsätt kryddor och tomatpuré i skålen och blanda tills det löser sig tomatpuré. Lägg denna blandning till stekning lök, rör tills stekning stannar. Lägg till köttbullar, se till att de inte berör, och sedan lägga vatten tills köttbullarna är 2/3rds omfattas.

 
Placera pannan på medelhög värme och täck pannan med ett lock och låt koka i 20 minuter. Ta av locket och vänd försiktigt över varje köttbulle, se till att botten inte brinner. Rör om försiktigt och sätt på locket lämnar den på glänt så att ångan kan komma ut i 25 minuter. Rör då och då. Ta av locket och dimmern tills såsen tjocknar.
Total tillagningstid är mellan 45min till 1h, ni vet när korma är tjock, glöm inte att rotera köttbullar flera gånger för att förhindra brännskador. Servera med vitt ris (challow).
av Christi Qazi / 5 jun 2007

هیچ نظری موجود نیست: