۱۳۸۹ اسفند ۱۷, سه‌شنبه

Chapli Kabobs

Chapli Kabobs Ingredienser

    
* Köttfärs (nöt eller lamm)
    
* Grön lök
    
* Cilantro
    
* Grön paprika
    
* Vitlök
    
* Spiskummin



    
* Koriander
    
* Kyckling smak buljongpulver
    
* Salt
    
* Hot röd chili
    
* Mjöl
    
* Vegetabilisk olja
Instruktioner
Ta 11 / 2 £ i köttfärs eller malda lamm, lägga den i en skål och ställ den åt sidan.
I en mixer eller matberedare, hacka fint ett gäng rengöras grön lök, ett gäng tvättade koriander och 1 / 2 av en grön paprika. Du vill att blanda för att få konsekvens av pasta eller annat du kommer att ha bitar av ingredienser sticker ut från kabob och de små bitarna kommer att brinna vid stekning. Ta blandningen från matberedaren och i en ren medelstor skål. Till blandningen, tillsätt 1 matsked (msk) i finhackad vitlök och tillsätt sedan köttet till denna skål.
Blanda ihop ingredienserna väl och tillsätt sedan 3 msk malda koriander, 3 msk spiskummin, och 2 msk koriander. Jag använder 1 / 2 msk av kyckling smak buljongpulver i stället för salt, eftersom det också tillför smak, men du kan ersätta salt om du vill (du kan också justera om du gillar en mer eller mindre salt smak). Jag använder Knorr varumärke buljong och det kan hittas i etnisk mat ön på stormarknader eller någon Costco butiker. Kom ihåg att inte lägga några ytterligare salt om du använder den.
Om du skulle vilja göra chapli kryddig, lägg sedan till Jalapenos (färska eller burk) till matberedare scenen. Jag rekommenderar att du använder de konserverade Jalapenos eftersom dessa kommer i mild eller het. För extra värme, ta 8 hela torkade röda chili och töm fröna i mixen, ta sedan den röda skinn och mala dem till ett pulver och lägga till mixen. Fröna innehåller värmen så vara försiktiga med hur många du lägger till.
När alla ingredienser blandas väl in i köttet bör det vara mjuka men inte slarvig. Om det är, lägg sedan till lite (1tbsp) av alla ändamål mjöl. Lägg inte till för mycket mjöl eller det kommer förstöra smaken. Jag rekommenderar att använda icke pulveriserad engångshandskar som du skulle använda för rengöring eller vid en Dr: s kontor för att blanda köttet. Du kan köpa dessa icke latex i affären (använd nitril eller polyuretan ej motordriven).
I en stekpanna tillsätt 1 dl av vegetabilisk olja och sätta på medelvärme. För att göra kabobs enhetlig, ta blanda tillräckligt för att göra en boll - ungefär som en stor golfboll och rulla blanda till en rund boll i handflatorna (ungefär som att göra köttbullar). Nästa, platta ut bollen genom att trycka på från mitten och utåt och vrida bollen tills du har en bulle ca 1 / 4 tum tjock. Du vill inte ha dem för tjocka eftersom utsidan ska laga och insidan kommer inte. När oljan är varm, lägg försiktigt den kabob i pannan bort från dig i händelse av splatter. Det bör finnas tillräckligt med olja till nästan täcka kabob men inte riktigt, ta bort överflödig olja med en stor slev (försiktigt) eller lägga till mer olja om det behövs.
Den kabobs krymper med ungefär hälften så oroa dig inte om de ser stora när du första formuläret dem. Dessutom gör inte dem så tunna att de rippa när du lägger dem i pannan. Tryck kabobs ner med en slickepott eftersom de har en tendens att båge upp och undersidan mitten kommer inte att vara lika tillagas som fälgar. Tryck bara på tills den blir plan. Ge varje bulle gott om utrymme och koka tills kabobs är bruna på båda sidor. Om du är orolig om olja stänker när du vrider kabobs, att använda tång vända pastejer - precis som du skulle en hamburgare.
av Christi Qazi / 17 maj 2007

هیچ نظری موجود نیست: