۱۳۸۹ اسفند ۱۷, سه‌شنبه

Rote (sött bröd)

Rote (sött bröd)

Ingredienser

    
* Mjöl
    
* Bakpulver
    
* Upphov Quick jäst
    
* Socker
    
* Kardemumma
    
* Vegetabilisk olja
    
* Äggula
    
* Yoghurt
Rote är en något sött bröd, vanligtvis i form av en cirkel och haft med te. Många afghaner som den för ett mellanmål eller någon använda det i en ceremoni när ett nyfött barn fyller 40 dagar gammal. Instruktioner

    
* Sätt ugnen på 425 grader (Fahrenheit) eller 218 Celsius.
    
* Att en skål: Blanda 5 1 / 4 koppar mjöl med två nivå teskedar bakpulver (jag gillar SURMJÖLK tjej men något slag kommer att göra) Obs: Blanda inte ihop med bikarbonat.
    
* Tillsätt 1 paket snabb ökning jäst och och 1 1 / 2 koppar socker.
    
* Lägg 1 / 4 tsk av kardemumma och blanda väl.
    
* I en liten kastrull, försiktigt varm 3 / 4 kopp vegetabilisk olja. Bränn inte oljan, bara göra det varmt och tillsätt olja till mjöl blandning.
    
* Heat 3 / 4 koppar varmt vatten och gradvis lägga under omrörning så att blandningen.
    
* Ta med alla ingredienser väl, och lägg sedan till 1 äggula och 1 msk yoghurt.
    
* Knåda degen tills den är mjuk i 3-5 minuter och sedan placera det i en skål, täckt, att vila i 10 minuter.
    
* Efter 10 minuter, rulla ut 2 omgångar som är ca 3 / 4 inches tjock. Jag tycker att det är bäst att rulla dessa i en ugnssäker pan som är försmorda med en icke-minne matlagning spray. Var inte rädd för att använda rena händer för att hjälpa till att forma rote.
    
* Se också till att mäta olja och vatten på rätt sätt annars din rote blir torr och smulig.
    
* När i pannan, sticka över hela degen med en gaffel och strö en handfull SIA Dona och sesamfrö om du gillar dem.
    
* Placera bakning kokkärl på en något smord plåt sida vid sida och grädda i ca 12-15 minuter (beroende på styrkan i din ugn) tills rote har stigit något och är gyllenbrun.
    
* När gräddningen är färdig, slå in helt i en ren kök duk eller en plastpåse för att stoppa rote från att torka ut för mycket.
Den rote är bäst äts med te, och kommer att bli hårdare och torrare beroende på lagringsförhållanden. Eftersom detta är gjort med inga konserveringsmedel, bör ätas i 3-5 dagar.
av Christi Qazi / 25 augusti, 2008

هیچ نظری موجود نیست: